Waarin onderscheid de elektrische bezorgfiets zich van een gewone elektrische fiets?

elektrische bezporgfiets

Waarin onderscheid de elektrische bezorgfiets zich van een gewone elektrische fiets?

Vaak wordt mij de vraag gesteld, wat is er dan zo speciaal aan een elektrische bezorgfiets? Voor de leek is dit een begrijpelijke vraag, een fiets is toch een fiets? De specialist die dagelijks met dit onderwerp bezig is, die weet wel beter.

En hoe zit dat met de service? Wat is het verschil tussen een fiets voor een consument en een fiets die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt?

Een elektrische bezorgfiets moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen, met name als het gaat over;

DE STABILITEIT VAN HET FRAME, WIELEN EN BANDEN

bezorgfiets sterk frame
robuust frame

In de eerste plaats is daar de stabiliteit van het frame. Dit wordt met name bepaald door de ontwerper. Zijn ontwerp van het frame, de keuze van het framemateriaal en de kwaliteit van de productie bepaalt het eindresultaat. Vervolgens zijn daar de wielen en banden die een grote invloed hebben op de rijstabiliteit en de rij-eigenschappen. Een instabiel frame rijdt niet prettig en kan in kritische omstandigheden tot onveilige verkeerssituaties leiden. Brede banden zorgen voor goede grip met het wegdek en filteren de ergste wegonneffenheden uit.

DE REMMEN van de elektrische bezorgfiets

hydraulische velgrem
Magura velgrem

Een vaak onderschat aspect van de fiets zijn de remmen. Te sterk ingrijpende remmen kunnen evenzo goed tot gevaarlijke situaties leiden als een te zwakke remwerking. Tevens is het van belang dat de remwerking constant blijft ook na verloop van tijd. Voor een elektrische bezorgfiets maken we daarom gebruik van hydraulische velgremmen, die hebben aangetoond onder extreme omstandigheden, ook met belading, altijd betrouwbaar te zijn. Dit in tegenstelling tot de ook wel vaak gebruikte schijf- of terugtraprem, waarvan de werking te veel varieert.

DE BETROUWBAARHEID EN SERVICABILITY

Een elektrische bezorgfiets wordt ingezet voor de bezorging van bestellingen. Je moet er dus altijd van op aan kunnen. En dat onder extreme omstandigheden, kou en warmte, water en wind, vol beladen. Het is bekend, dat als een fiets bereden wordt door iemand die geen eigenaar ervan is, dat deze nogal “misbruikt” wordt. Daar moet  de fiets op gebouwd zijn, vooral onder het motto: “wat er niet opzit, kan ook niet kapot gaan”. De gebruikte onderdelen moeten zich al bewezen hebben en onder de zwaarste omstandigheden getest zijn.

Gaat er dan toch iets kapot of raakt versleten, dan moeten de reparatie- en onderhoudskosten laag zijn. Geen exotische onderdelen en geen ingewikkelde constructies waardoor reparatiekosten te hoog zouden worden. Met al deze voorwaarden in gedachten, is een bezorg e-bike gebouwd om maximale inzetbaarheid tegen de laagst mogelijke kosten te kunnen garanderen. De servicedienst die voor het onderhoud verantwoordelijk is, moet alle ins en outs van de fiets kennen. Hij moet alle mogelijke reserveonderdelen bij zich hebben en ook in de weekenden en eventueel zelfs ‘s avonds bereikbaar zijn. In noodgevallen moet er zelfs een reservefiets beschikbaar zijn. Op deze wijze kan ervoor gezorgd worden dat uw bestellingen hoe dan ook geleverd worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.