Over Cyclefix

CYCLEFIX, TECHNIEK EN COMMERCIE IN DE TWEEWIELERBRANCHE

De tweewielerbranche, een bijzonder werkgebied waar techniek, ambacht, moderne commercie en een groot aanbod in alle variatie te vinden is. Dat maakt het interessant, maar soms ook complex. Dat vraagt om keuzes en een scherpe focus. Is er binnen uw tweewielerbedrijf de wens voor resultaatverbeteringen, technisch-commercieel, dan biedt Cyclefix haar brede kennis en ervaring hiervoor op maat aan. Door jarenlange ervaring in de tweewielerbranche, vooral in het business to consumer bereik, is Cyclefix in staat om uw organisatie in korte tijd aan te sluiten bij de behoeftes en omstandigheden van de markt en daardoor omzet en winstgevendheid duurzaam te verhogen.

Cyclefix is tevens gespecialiseerd in levering en onderhoud van e-bikes voor bezorgdiensten.

Eric van der Laan, Technisch-commercieel specialist

Bedenker en oprichter van Cyclefix, Eric van der Laan:

“Mijn hele leven ben ik al bezig met techniek. Op 3-jarige leeftijd zat ik al met een kruissleutel aan de wielen van mijn vaders auto. Op de lagere school mocht ik al aan een Solex sleutelen en had ik een crossfiets nog voordat de mountainbike werd uitgevonden. Tijdens de middelbare school en de HTS-opleiding werkte ik bij een autobedrijf, waar ik het sleutelvak geleerd heb. Na mijn studie en militaire diensttijd ging ik werken bij een industrieel bedrijf waarvoor ik voornamelijk internationaal actief was in het vinden en ontwikkelen van nieuwe klanten. Bij elkaar beheers ik door deze ervaringen een unieke combinatie van techniek en commercie.”

“De industriële activiteit bood niet meer de voldoening die het eerst wel gaf en dus ging ik op zoek naar een nieuw terrein om mijn capaciteiten te kunnen inzetten. Ondertussen vond ik naast techniek en commercie een nieuwe passie in communicatie en de verbinding tussen mensen. Uiteindelijk belandde ik in een fietsenzaak, waar alles weer bij elkaar kwam. In korte tijd kon ik mij de materie van fietsen eigen maken. Tegelijk kwam de ervaring hoe het is om een zaak in deze branche te voeren. Mijn kennis op dit gebied is dan ook erg breed: van sportfietsen, naar stadsfietsen, tot en met e-bikes, er is nauwelijks een aspect wat ik niet al eens heb gezien of ervaren hierover. Dit kan zijn van technische aard, ergonomische aard (houding en klachten bij het fietsen) of de verkoop van nieuwe fietsen en/of waardebepaling van gebruikte fietsen.”

“Nog nooit heeft een vastgeroeste bout van mij gewonnen!”